Dijital Pazarlama Ajansı Nedir?

Akroot
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Ajansları geleneksel reklamcılığın aksine, internette yer alan tüm dijital platformlarda pazarlama faaliyetlerini sürdürerek marka bilinirliği ve satış ekiplerine lead akmasını sağlayan ajanslardır.

Dijital Ajans tanımındaki dijital terim web tasarım, mobil uygulama, SEO, SEM, Sosyal medya yönetimi, sosyal medya reklamları, içerik stratejisi ve tüm prodüksiyon hizmetlerini kapsar.

Dijital Reklamcılığın geleneksel reklamcılıktan en büyük ve en önemli farkı tüm pazarlama faaliyetlerinin performansının ölçülebilir olmasıdır. Geleneksel reklamcılıkta performans dolaylı olarak ve kısmen ölçümlenebilirken örneğin TV reklamlarının reyting ölçümü gibi dijital reklamcılıkta bu ölçümler ve tüm veri net bir şekilde ölçümlenebilir.

Dijital reklamcılık bütçeleri halen geleneksel reklamcılığa göre daha düşüktür. Dijital reklamcılıkta ulaşmak istediğiniz lokasyon ve hedef kitleye direk ulaşmanız sağlanır. Geleneksel reklamcılıkta lokasyon ve hedef kitle seçimi yapmanız çok mümkün değildir.

Dijital Pazarlama Ajansları Çalışma Yöntemleri Nasıldır?

Dijital pazarlama ajansları hizmet verecekleri marka veya kişinin iş modelini, rakiplerini ve hedef kitlesini araştırıp analiz ederler. Ardından hedef kitlenin dijital kanallarda ne kadar vakit geçirdiğini, ne kadar etkileşime girdiğini ve reaksiyonlarını tespit ederek bu yönde bir dijital pazarlama stratejisi olutururlar. 

Dijital Pazarlama Ajansı Hizmetleri Nelerdir?

Web tasarım
SEO
SEM
Sosyal Medya yönetimi ve Reklamları
Content marketing
E-mail marketing
Marka yönetimi
Marka danışmanlığı
Performans takip ve raporlanması

Detaylı bilgi için bize ulaşın.

Şeyda Şen