Akroot
Güncel

The Sandbox; oyuncuların dizayn, paylaşım ve oyun için varlıkları satabilme yetkisine sahip olduğu, kullanıcılar tarafından yönetilen merkeziyetsiz bir sanal dünyadır. Sandbox metaverse, oyun pazarının dinamiklerini değiştirmeye ve yaratıcıları kullanıcı tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla ürettikleri değer için ödüllendirmeye çalışan birkaç Blokzincir tabanlı sanal dünyadan biridir. Ethereum Blokzinciri üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 yardımcı program tokenıdır.

The Sandbox, kullanıcıların dünya içi varlıkları ve oyun deneyimlerini oluşturabildiği, paylaşabildiği ve bundan para kazanabildiği Ethereum tabanlı bir meta veri deposu ve oyun ekosistemidir. Pixowl şirketi tarafından oluşturulan The Sandbox, platformların kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip olduğu ve bunları kontrol ettiği geleneksel oyun pazarını bozmak üzere tasarlanmıştır. Diğer platformlarda içerik oluşturucuların ve oyuncuların hakları sınırlanmışken The Sandbox'ta, kullanıcılar sanal dünyadaki yaratımları üzerinde mutlak mülkiyete sahiptir.

The Sandbox’da oyuncular, inşa ettikleri oyun deneyimlerini Ethereum Blokzincir’i üzerinde SAND token aracılığı ile paraya dönüştürebilir. Oyuncular, NFT formatında dijital ASSET’lar yaratabilir, bu ASSET’ları pazara yükleyebilir ve Game Maker aracılığı ile oyunlara entegre edebilirler. Kullanıcılar platform üzerinde geçirdikleri sürede çeşitli yollarla para kazanabilirler.

The Sandbox, ERC-1776 protokolünü kullanarak platform kullanıcılarının gas feelerini öderken, Ethereum üzerinde işlemler gerçekleştirmelerine de imkan tanıyarak genel kullanıcı deneyimini iyileştirmektedir.

SAND Token Nedir?

ERC-20 tabanlı SAND token, Etherum Blokzinciri üzerinde üretilmiştir. Çok amaçlı fayda tokenı olarak SAND, The Sandbox ekosisteminde kullanılmaktadır. SAND token 3 farklı şekilde kullanılabilir:

Oyun içi işlemlerde değişim aracı olarak
Oyun içinde LAND token almak için
Platformun yönetimiyle ilgili kararlarda oy hakkına sahip olmak için
SAND, bir likidite madenciliği programının üç aşaması aracılığıyla dolaşıma girmiştir. İlk aşama Eylül 2020'de yayına girmiştir ve Uniswap'ta SAND jetonlarıyla bir SAND/ETH çifti bulunduran kullanıcıları ödüllendirmiştir. İkinci aşamada, Sandbox, bir kullanıcının sahip olduğu LAND sahipliği miktarına dayalı olarak bir getiri çarpanı sunmaktadır. Bu ödüller, ödül havuzuna ek 1,5 milyon SAND jetonu ile üçüncü aşamaya aktarılmıştır.

LAND Nedir?

LAND, The Sandbox metaverse’ünün içerisinde yer alan ve oyuncuların üzerinde deneyimler inşa edebildiği dijital emlak parçalarıdır. Oyuncu bir parça LAND elde ettiğinde, oyunlar ve ASSET’larla doldurabilir ya da birden fazla LAND birleştirilip ESTATE (arazi, mülk) elde edilebilir. Toplamda 166.464 adet LAND, The Sandbox metaverse’ünün içindeki haritada kullanılabilir halde bulunmaktadır. LAND satışlarından bir adet LAND satın aldıktan sonra oyuncular sahip oldukları LAND’ın değerini arttırmak ve kazanç elde etmek için onları ister kiralayabilir ister çeşitli içeriklerle doldurabilirler.

GEM ve CATALYST Nedir?

GEM ve CATALYST; ASSET’lerin nadirlik seviyesini, değerini ve özelliklerini belirlemektedir. CATALYST, NFT’lerin üzerinde GEM’ler ile doldurulabilen boş soketler oluşturur. Yüksek kalitede CATALYST elde edilirse ASSET’in üzerinde daha fazla boş soket elde edilebilmektedir.
 

Burak Pehlivan