Akroot
Dijital Pazarlama

2022 yılında web sitenizin organik arama trafiğini iyileştirmesi için uygulayabileceğiniz 10 etkili ipucunu şimdiden paylaşmakta fayda olduğunu düşündük sizde bu ipuçlarını hızlıca web sitenize uygulayıp dijital rekabette öne geçebilirsiniz.

1. Meta açıklamalar

Öncelikle kötü ve hileli meta açıklamaları optimize etme zamanı. Bu oldukça eski bir SEO hilesidir. Ancak, yakın tarihli bir araştırma, bugün web sitelerinin %30'unun meta açıklamaları kullanmadığını gösteriyor. Ancak, net ve doğru meta açıklamalar yazarsak, kullanıcıları tıklamaya ikna edebilir ve bu, insanların gerçekten aradığı odak anahtar kelimelerinizi içeren açıklamalar kullanmak anlamına gelir, bu nedenle Google meta açıklamanızı kullandığında, bu kullanıcıları tıklamaya teşvik eder.

2. En iyi performansı gösteren içeriği geri getirin

İçerik birkaç yıl sonra güncelliğini yitirebilir. İşte genellikle böyle gidiyor. Bir blogunuz var, ona yeni içerikler ekliyorsunuz ve o içeriği sosyal medyada paylaşıyorsunuz. Çoğu insan bundan sonra unutacak. Bu yüzden geri dönün ve son birkaç yıldaki en iyi içeriğinizi gözden geçirin, istediğiniz kadar geri gidebilir ve mevcut URL'yi değiştirmeden güncelleyerek neleri yeniden başlatabileceğinizi görebilirsiniz. Eski içeriğinizin bir kısmını birkaç yeni güncellemeyle yeniden başlatarak, organik tıklamalarda büyük gelişmeler görebilirsiniz.

Öyleyse eski içeriğinizi gözden geçirin ve 2022'de geri getirin!

3. Dahili bağlantıyı artırın

SEO ajanslarının tıklamaları artırmaya çalışırken genellikle odaklandıkları iki şey vardır. Birincisi, genellikle daha fazla tıklama üreten başlık etiketleri ve meta açıklamalardır, ancak ikincisi, web sitesinin dahili bağlantılarını iyileştirmektir.

Sitenizde henüz keşfetmediğiniz dahili bağlantıları tanıtmanız için muhtemelen bazı fırsatlar vardır. O halde çok fazla çalışma gerektirmeyen dahili bağlantıları vakit kaybetmeden eklemeye başlayalım.

4. Eski içeriğe yeni bağlantılar ekleyin

İnsanların bu adımı defalarca atladığını sık sık görüyoruz. Yeni bir blog gönderisi başlattığınızda veya yeni bir içerik yayınladığınızda, zaman ayırdığınızdan ve eski içeriğinizi bu yeni bağlantılarla, özellikle de en iyi performans gösteren eski blog gönderileriyle güncellemeniz son derece ciddi fayda sağlayacaktır.

5. Gereksiz bağlantıları kaldırın

5 numaralı ipucu, web sitenizin içeriğinden gereksiz bağlantıları kaldırın. İşte bu, PageRank şekillendirmenin bir şeklidir. SEO için sayfa sıralaması söz konusu olduğunda insanlar karışık duygulara sahiptir, ancak aslında belirli bir dereceye kadar çalışır. 

Web sitenizin her sayfasında bir diğer sayfanıza bir bağlantı olması gerekli mi? Web sitenizin her sayfasında iletişim formunuza bağlantı vermek gerekli mi? Çoğu durumda, cevap hayır. Ama mantıklı olduğu zamanlar var. Gereksiz bağlantıları kaldırdığınızda, aslında sayılan bağlantılar aracılığıyla daha fazla bağlantı eşitliği geçirmeyi kolaylaştırırsınız ve bu bağlantılar daha iyi bir Google sıralama sinyalidir.

6. Konu kümelerini kullanın

Konu kümelerinden yararlanın. Tek bir içerik parçası başlatmayın. Aynı konu etrafında çeşitli içerik parçaları yazdığınızdan ve bunları birbirine bağladığınızdan emin olun. Bu doğru yapıldığında ve içerik etkili bir şekilde bağlandığında, insanlar farklı gönderileri ve sayfaları okuduğundan etkileşimi artırabilirsiniz.

7. Core Web Verileri

7 numaralı ipucu, core web hayati değerlerinize yatırım yapmaktır. Bunlar, Google'ın yakın zamanda ön plana çıkardığı ve 2022'de de odaklanmaya devam edeceği sayfa deneyimi sinyallerinden bazılarıdır. Bu, muhtemelen yakın gelecekte gerçek bir sıralama faktörü olacaktır. Bu, site hızı ve harika bir sayfa deneyimi sunmak olarak özetlenebilir. Bunlardan bazıları gerçekten tekniktir, bu nedenle Google, web sitesi geliştirmeye yardımcı olmak için Lighthouse gibi araçlar sağlar.

8. Pasif bağlantı edinimi

Pasif bağlantı edinme, insanlar SERP'lerde keşfettikçe pasif olarak bağlantı alan içerik oluşturmak anlamına gelir.
Bu, insanlar içeriği bulduklarında doğal olarak ona bağlantı vermek istedikleri anlamına gelir. Bu, blog yazarlarının, gazetecilerin ve web yaratıcılarının aradığı içerik türlerini oluşturarak gerçekleştirilir. Bu içerik türleri genellikle veriler, kılavuzlar, nasıl yapılır, tanımlar veya bu blog gönderisi gibi düşünce liderliğidir. Bu tür bilgileri ürettiğinizde, genellikle daha fazla insan onu bulup kullandıkça çok sayıda bağlantı alır. Pasif bağlantı kurma, zaman içinde bağlantı elde etmenin en etkili yollarından biridir.

9. Son tıklama olun

2022 için stratejilerinizi planlarken son ipucu, son tıklama olmak olsun.
Bu, kullanıcılarınızı memnun etmeniz gerektiği anlamına gelir!
Tabii ki, insanların tıkladığı ilk sonuç olmak istersiniz, ancak son tıklama olmayı da hedeflemelisiniz. Bu, kullanıcının aradığını sağladığınız anlamına gelir. Kullanıcı memnuniyeti, bir numaralı Google sıralama sinyalidir ve bu sizin genel hedefiniz olmalıdır.
Son tıklama olabildiğinizde, sıralamalarda ve hak ettiğiniz organik trafiğin artmasını neredeyse garanti edebilirsiniz.

Bunlar 2022 için SEO hedeflerinizdir. Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Burak Pehlivan