Instagram Takipçi Almak Güvenli mi? Instagram Takipçi Satın Almanın Zararları Nelerdir?

Akroot
Sosyal Medya

İster bir sosyal medya ünlüsü olmaya çalışıyor olun, ister sadece Instagram'da marka farkındalığını yaymak istiyor olun, kitlenizi genişletmek için Instagram takipçilerini 'satın almak' da dahil olmak üzere mümkün olan her yerde kısa yollar kullanmak cazip görünebilir. Ancak takipçi satın alarak yaptığınız hata geri dönülmezdir.

Instagram Takipçi Almak Güvenli mi? 

Sizce instagramı kurma ve yönetme becerisine sahip bir yapı takipçi satın aldığınızı anlayamaz mı?

Instagram Takipçi Satın Almanın Zararları Nelerdir?

1) Hedef kitleniz değişecektir!

Instagram türk takipçiler ve bot takipçiler gönderen firmalar tarafından farklı metotlar kullanılarak gönderilmektedir. Sitenizin instagram hesabı için alabileceğiniz bir takipçi Dünya’nın herhangi bir yerinde yaşayan birisi veya bot takipçi olarak gelebilmektedir. Siz Türkiye içi hizmet veren bir markaysanız Almanya'da olan bir takipçinin size faydası olmayacaktır veya sadece kadınlara yönelik ürün satışı yapıyorsanız gelen erkek takipçilerinde büyük çoğunluğu işinize yaramayacaktır. 

Reklam planlamaları, hedef kitle analizleri ve satışlar gibi birçok unsur göz önünde bulundurulduğunda markanızın instagram takipçi satın almasının hedef kitlenizde değişikliklere yol açacağını söylemek mümkündür.

2) Reklam performansınız düşecektir!

Hedef kitle analizinde kullanılan yaş aralığı, yaşanılan yerler, etkileşimler, kullanılan platformlar gibi birçok unsurda bot takipçiler verilerde değişikliğe neden olacağı için reklam bütçelerinin ayarlanması da zorlaşacaktır. Bu da beraberinde reklamlarınızın hedef kitleniz içinde olmayan kişilere ulaşmasını ve reklam bütçenizin verimsiz bir şekilde harcanmasına neden olacaktır.

3) Marka imajınızı zedeler!

3000 takipçi ile instagramda yer alan markanın gönderilerine 300 beğeni veya yorum geldiğinde bu hesabı takip eden kullanıcılar ilgili markanın güvenilir olduğunu ve takipçileri tarafından bilinen bir marka olduğunu düşünecektir. Fakat takipçi sayısı 15000’e yükseldiğinde hesapta yine 3000 gerçek takipçi olduğu için ilgili markanın etkileşimleri yine 300 civarında kalacaktır. Bu durumda takipçileriniz veya sizi takip etmek için profilinizi ziyaret eden kullanıcılar arasında güveni sarsacaktır. Dolayısıyla takipçi gelmesi ve ürün satışınız zorlaşacaktır.

4) İstatistikler doğru olmaz!

Firma hesabınızın verileri bir sonraki reklam kampanyanızı, paylaşım zamanınızı, içeriğinizi ve sosyal medya raporlarınızı oluştururken oldukça önemlidir. İlgili hesapların gerçek olmaması sosyal medya raporlarınızı oluştururken kullanacağınız veriler, reklam planlamanızı yaparken kullanacağınız hedeflemeler, paylaşım zamanı ve içeriğini belirlerken yapacağınız analizlerin doğru verilerle yapılmamasına neden olacaktır. Bu da beraberinde etkileşimlerinizin düşmesi ve bir önceki madde de belirttiğimiz gibi fazla ancak verimsiz bir reklama neden olup fazla bütçe harcatarak zarara sokacaktır.

Neden Takipçi Satın Almamalısınız? Yazımıza da bu linkten ulaşabilirsiniz.

Şeyda Şen