Takip Edilmesi Gereken 5 Metaverse Token

Akroot
Kripto Yatırım

Metaverse'ler, sosyalleşebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz, çalışabileceğiniz, sanat galerilerini ziyaret edebileceğiniz ve konserlere katılabileceğiniz sanal dünyalardı. Gerçek dünyada yapabileceğiniz pek çok şey, Meta veri deposunun nasıl gelişeceği hakkında birçok fikir var, ancak bir tür kripto para birimi muhtemelen tercih edilen ödeme olacaktır. Çeşitli sanal evrenlerde arazi ve mal satın almak için kripto kullanan insanları zaten görüyoruz.

İşte izleme listenize almanız gereken 5 metaverse token:

1. Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, 2021'in en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biridir. Bu yıl şimdiye kadar %24.000'in üzerinde göz alıcı kazançlar elde etti ve bir dizi benzer oyuna ilham verdi. Oyuncular, pazarda da satabilecekleri şirin (ve benzersiz) Axies'leri üretir, yükseltir ve rekabet eder.

Axie, kazan-kazan oyunudur; bu, oyuncuların oyun dışında değeri olan kripto ödülleri kazandığı anlamına gelir. Bu fikir, özellikle pandemi sırasında insanların dikkatini çeken metaverse'nin bir yönüdür. Bazı ülkelerde insanlar bu oyun içi ödüllerin COVID ile ilgili ekonomik kayıplarını karşılamalarına yardımcı olduğunu buldu.

2. Decentraland (MANA)

Decentraland, bugün ziyaret edebileceğiniz bir 3D sanal gerçeklik platformudur. Keşfetmek için bir kulaklığa ihtiyacınız yok, sadece bir internet tarayıcısına ihtiyacınız var. Herhangi bir kripto para birimine sahip olmanıza bile gerek yok - misafir olarak girebilir ve bu sanal dünyayı ziyaret edebilirsiniz.

Oyuncular, MANA jetonlarını kullanarak ödenebilecek arazi parsellerine sahip olabilir ve geliştirebilir. Oyun içinde insanların boşluklar ve sanat eserleri yaratmak için kullanabileceği araçlar var. Ortaçağ zindan labirentlerinden kumarhanelere ve barlara kadar her şeyi inşa ettiler. Partilerden poker oyunlarına ve sergilere kadar düzenli etkinlikler de vardır. Geçen ay Decentraland, Deadmau5 ve Paris Hilton gibi eylemlerle ilk çok günlük müzik festivaline ev sahipliği yaptı.

3. Sandbox (SAND)

Sandbox, Decentraland'a çok benzer, çünkü oyuncular oyun ve deneyimlerini oluşturdukları ve paylaştıkları arazileri satın alabilir. En büyük fark, sanal dünyasını henüz tam olarak halka sunmamış olmasıdır.

Ancak, Sandbox'ta daha fazla özelleştirme ve NFT oluşturmaya daha fazla odaklanma var. Kullanıcılar, daha sonra oynanabilecek veya takas edilebilecek kendi oyunlarını ve NFT'lerini oluşturabilir. Sandbox, son aylarda OpenSea, Snoop Dogg ve The Walking Dead ile anlaşmalar da dahil olmak üzere bir dizi ortaklık duyurdu. Ayrıca yakın zamanda 93 milyon dolarlık bir bağış toplama turunu kapattı.

4. Enjin Coin (ENJ)

Yukarıda NFT'lere (karşılaştırılamayan tokenlar) değindik. Bu benzersiz dijital varlıklar blok zincirinde yaşıyor ve Axie gibi oyunların ve Decentraland ve Sandbox gibi sanal dünyaların popülaritesindeki patlamanın nedeninin büyük bir bölümünü oluşturuyor. NFT'ler, bir oyunda satın aldığınız veya kazandığınız öğelere sahip olduğunuz anlamına gelir ve bunları gerçek hayatta satabilir veya takas edebilirsiniz.

Enjin, insanların NFT'lerini oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlayan bir platformdur. Birkaç oyun platformuyla bütünleşir ve oyuncuların bir öğeyi birden fazla oyunda kullanmasına veya pazarda satmasına olanak tanır. NFT'lerden önce, belirli bir oyunda kullanmak için bir kılıç satın aldıysanız ve o oyun kapandıysa veya oynamayı bıraktıysanız, eşya kaybolurdu. Artık oyunda ne olursa olsun eşyaya sahipsiniz. Ve Enjin bu süreci mümkün kılıyor.

5. Render Token (RNDR)

Meta veri deposunun bir başka yönü, bu 3B ve artırılmış gerçeklik görsellerinin oluşturulmasını sağlayan şirketlerdir. İşte burada Render devreye giriyor. Merkezi olmayan altyapısı, dijital içeriği işlemek için aksi takdirde kullanılmayan bilgisayar işlem gücünü kullanır.

Bu, dijital yaratıcıların pahalı bilgi işlem ekipmanlarına çok fazla para harcamasına gerek olmadığı ve ağ katılımcılarının ödüller kazanabileceği anlamına geliyor. Ölçeklenebilir, çevre dostudur ve insanların uygun maliyetli 3D içerik oluşturmasını sağlar.

Burak Pehlivan