PYTHON Kullanan Dünya'nın 8 Büyük Şirketi

Akroot
Teknoloji

İnternette on binlerce Python web sitesi var. Python, 1991 yılında Guido van Rossum tarafından oluşturulan güçlü bir programlama dilidir. Python, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler arasında popüler bir dildir.

Günümüzün en başarılı teknoloji şirketlerinin çoğu, web siteleri için Python'u seçiyor. Python kullanılarak oluşturulmuş 8 ünlü web sitesine bir göz atalım.

İNSTAGRAM

Dünyanın en büyük çevrimiçi fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram,  Python kullanıyor. Instagram'ın mühendislik ekibine göre,

Instagram şu anda, tamamen Python ile yazılmış olan dünyanın en büyük Django web çerçevesi dağıtımına sahiptir.

GOOGLE

Google,% 75'in üzerinde pazar payıyla dünyada en yaygın kullanılan arama motorudur. Uzun süredir Google mühendisi olan Alex Martelli, Google'ın Python'u teknoloji yığınlarında kullanmaya başladığından beri tüm sistemin çok daha güvenli ve performansı yüksek olduğunu belirtti.

SPOTIFY

Spotify, neredeyse hiç ara belleğe alma gecikmesi olmadan belirli parçaları veya albümleri anında dinlemeye olanak tanır. Uygulama 2008'de piyasaya sürüldü ve o zamandan beri 75 milyondan fazla ücretli aboneye ulaştı.

Spotify uygulaması Python kullanılarak oluşturulmuştur. Spotify mühendisi Geoff van der Meer, Spotify'ın Python'u uygulamanın arka ucunu kodlamak için nasıl kullandığını açıklıyor:

Spotify’ın arka ucu, ZeroMQ üzerinden [kendi] mesajlaşma protokolüyle birbirine bağlanan birçok birbirine bağlı hizmetten oluşur. Bu hizmetlerin yaklaşık% 80'i Python'da yazılmıştır.

NETFLİX

Netflix, 40 ülkede 33 milyondan fazla üyesiyle, Netflix orijinal dizileri de dahil olmak üzere ayda bir milyar saatten fazla dizi ve film izleyen dünyanın önde gelen internet televizyon ağıdır. Netflix teknoloji bloguna göre,

Netflix'teki geliştiriciler, işe en uygun teknolojileri seçme özgürlüğüne sahiptir. Geliştiriciler, zengin diller içeren standart kitaplığı, kısa ve öz ama anlamlı sözdizimi, geniş geliştirici topluluğu ve belirli bir sorunu çözmek için yararlanılabilecek üçüncü taraf kitaplıklarının zenginliği nedeniyle Python'a giderek daha fazla başvuruyor.

UBER

Yolculuk paylaşımı hizmeti Uber, günde 15 milyondan fazla yolculuğu tamamlıyor. Uber mühendislerine göre,

Alt seviyelerde, Uber mühendisleri öncelikle Python, Node.js, Go ve Java'da yazarlar. İki ana dil ile başladık: Marketplace ekibi için Node.js ve diğer herkes için Python. Bu ilk diller, bugün hala Uber'de çalışan çoğu hizmete güç veriyor.

DROPBOX

Dropbox, tüm fotoğraflarınız, belgeleriniz, videolarınız ve dosyalarınız için bir yuvadır.

Dropbox gibi bir uygulamanın 2000 kullanıcıdan 200 milyon kullanıcıya nasıl ölçeklendiğini hiç merak ettiniz mi? Dropbox'ta daha önce Sunucu Mühendisliği Başkanı olan Rajiv Eranki'ye göre, her şey için Python kullanıyorlardı.

2012'de Dropbox, Python'u yaratan Guido van Rossum'u Google'dan işe aldı.Şu anda Rossum, Dropbox'ta çalışıyor ve Dropbox’ın Python yığınının sektördeki en verimli yığınlardan biri olmasını sağlıyor.

PINTEREST

Pinterest, kullanıcıların en sevdikleri etkinliklerin, ilgi alanlarının ve hobilerinin fotoğraflarını toplayıp paylaştıkları bir sosyal yer imi sitesidir. Pinterest kurucu ortağı Paul Sciarra'ya göre,

Uygulama katmanında python + yoğun şekilde değiştirilmiş Django kullanıyoruz.

REDDIT

Reddit'in 330 milyon aylık aktif kullanıcısı var. PyCon'da Reddit'in kurucu ortakları Steve Huffman ve Alexis Ohanian ile yapılan bir röportaja göre,

Bizi Python'da tutan en büyük şey… iki büyük şey var. Biri kütüphaneler. Bizi Python'da tutan diğer şey ve bu en önemli şey, ne kadar okunabilir ve yazılabilir olmasıdır. Yeni çalışanları işe aldığımızda, henüz Python'u bilen bir çalışanı işe aldığımızı sanmıyorum.

Sadece "yazdığınız her şeyin Python'da olması gerekir" diyorum. Sırf okuyabileyim diye. Ve bu harika çünkü odanın diğer ucundan ekranlarına bakarak kodlarının iyi mi kötü mü olduğunu görebiliyorum. Çünkü iyi Python kodunun çok belirgin bir yapısı vardır. Bu da hayatımı çok kolaylaştırıyor.

Python 2022 yılında da en çok kullanılan en gelişmiş ve en güvenilir yazılım dili olmaya devam ediyor. 

Şeyda Şen