Google Reklamları (Google ADS) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Akroot
Dijital Pazarlama

Google'da her saniye 2,3 milyon arama yapılıyor ve arama sonuçları sayfalarının çoğu Google reklamlarını içeriyor. İşletmeler tarafından ödenen Google reklamları, tam olarak insanlar işletmenizin sunduğu ürün veya hizmet türlerini ararken web sitenize alakalı, nitelikli trafik çekmenin son derece etkili bir yolu olabilir.

Bu makalede, Google reklamlarının ne olduğunu, Google reklamlarının nasıl çalıştığını ve neden kendi Google reklamlarınızı yayınlamanız gerektiğini öğreneceksiniz.

Google Reklamları nedir?

Google, Google Ads'ün kullanımıyla google.com'daki arama sonuçlarında görünen ücretli reklamlar veya Görüntülü Reklam Ağı ve Google'ın AdSense programı aracılığıyla diğer web sitelerinde görünen reklamlar sunar.

Google, Google Görüntülü Reklam Ağı'nda görünen Görüntülü Reklamlar da sunar. Görüntülü Reklam Ağı, Google ile iş ortaklığı yapan ve Google reklamları yayınlamayı kabul eden harici, üçüncü taraf web sitelerinin kapsamlı bir koleksiyonudur. Görüntülü Reklam Ağı'ndaki Google reklamları metin, resim, video veya zengin medya biçiminde olabilir ve farklı şekilde hedeflenebilir. Buna yeniden pazarlama ve banner reklamlar dahildir.

Google Reklamları Neden Görünür?

Google Ads açık artırması, anahtar kelimelere odaklanır - reklamverenler, iş teklifleriyle alakalı hedeflemek için, insanların ürünlerini ararken kullanma olasılıklarının en yüksek olduğu bir anahtar kelime listesi seçer. Ardından, her bir teklifi, bir Google kullanıcısının reklamlarını tıklaması için ne kadar ödemek istediklerine bağlı olarak bu anahtar kelimelere göre teklif verirler. Bu teklif, önerilen reklamınızın kalitesine göre Google tarafından atanan bir Kalite Puanıyla birleştiğinde, SERP'de hangi Google reklamlarının görüneceğini belirler.

Google Ads Açık Artırması

Google Ads, bir kullanıcı her anahtar kelime araması yaptığında gerçekleşen bir açık artırma sistemi üzerinde çalışır.

Google Ads açık artırmalarını "kazanmak" ve alakalı anahtar kelimeler için Google reklamınızın göründüğünü görmek için Kalite Puanınızı ve teklif tutarınızı optimize etmeniz gerekir. Teklif tutarınız ile birlikte Kalite Puanınız ne kadar yüksek olursa, reklam konumlandırmanız o kadar iyi olur. Aşağıdaki faktörler (diğerlerinin yanı sıra) Kalite Puanınızı etkiler:

Google reklamınızın arama sorgusuyla alaka düzeyi
Google anahtar kelimesinin reklam grubunuzla alaka düzeyi
Reklamınızın açılış sayfasıyla alaka düzeyi
Reklamın ve reklam grubunun geçmiş tıklama oranı (TO)
Genel geçmiş hesap performansı
Yüksek kalite puanına sahip olmanın genel faydaları da vardır:

Daha düşük maliyetler – Google, reklamverenleri tıklama başına maliyetlerini (TBM) düşürerek yüksek Kalite Puanlarıyla ödüllendirir ve YG'yi artırmaya yardımcı olur.
Daha yüksek gösterim – Yüksek Kalite Puanlarınız olduğunda, reklamlarınız SERP'de daha iyi konumlarda (sayfanın üst ve alt kısımlarında) daha sık gösterilir. Bu, tekliflerinizi yükseltmek zorunda kalmadan daha fazla tıklama ve dönüşüm elde etmenizi sağlar.

Google Ads Maliyetleri

Google Ads'in maliyeti, anahtar kelimelerinizin ve sektörünüzün rekabet gücü, coğrafi konumunuz, reklam kampanyalarınızın kalitesi ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi faktöre göre değişir.

Detaylı bilgi için linke tıklayın.

Burak Pehlivan