TRON Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Akroot
Kripto Yatırım

Tron, dağıtık depolama teknolojisi ile ücretsiz, küresel bir dijital içerik eğlence sistemi oluşturmayı amaçlayan ve dijital içeriğin kolay ve uygun maliyetli bir şekilde paylaşılmasına olanak tanıyan blokzincir tabanlı merkezsiz bir platformdur.

Temeli Blockchain teknolojisine dayanan TRON aslen eğlence sektörüne yönelik olarak geliştirilmiştir ve insanların istediği içerikleri dilediği insanlarla dilediği şekliyle paylaşmasını amaçlamaktadır. Eğer TRON hedeflediği bu amacı uygulamaya geçirebilirse dünyanın herhangi bir yerindeki bir kullanıcı TRON kullanarak içerik üretebilir, depolayabilir ve paylaşabilir. Kontrolü tamamen kullanıcılarına vermeyi amaçlayan TRON’un para birimine TRONIX (TRX) denir.

TRON’un (TRX) Kuruluş Amacı Nedir?

TRON’un hedef aldığı ana sektör eğlence sektörüdür. TRON eğlence sektörüne hedef olma amacını gerçekleştirmek için kullanıcılarına her yönden sınırsız paylaşım yaptırmayı amaçlamıştır. Asıl amaç kişilerin TRON sisteminin alt yapısını kullanarak ürettikleri eğlence içeriklerini sanal ortam üzerinden TRX karşılığında satışa sunması ve bu içeriklerin TRX ödenerek satın alınmasıdır.

Burada TRON’un asıl amacı bir uygulama marketi oluşturmak ve App Store ve Google Play gibi birçok dev markete rakip olmaktır. TRON bunu yaparken hem aracıları ortadan kaldırarak maliyetleri azaltıyor hem de kullanıcının fazla para harcamasının önüne geçiyor.

Günlük yaşantımızdan örnek vermek gerekirse Netflix platformundaki içerikleri izlemek için Netflix’e abone olmanız ve ödeme yapmanız gerekiyor. Her abone olan kişiden alınan ücretten Netflix, filmi kendi platformunda barındırmak için bir kesinti yapar ve kalanını içeriğin yapımcısına öder. Ancak Netflix burada çoğu zaman, aslanın payını alıyor.

TRON, bu iş modelini halka açık bir Blockchain ağında yürüterek ve onu daha verimli ve uygun maliyetli hale getiriyor. Yani Tron burada içerik üreticileri için dağıtık, merkezsiz  bir depolama ağı görevi görüyor. Tron, dijital eğlence içeriğini blok zinciri tabanlı ağında barındırmasına izin vererek yukarıdaki örnekte belirttiğimiz Netflix gibi aracıları, ortadan kaldırmayı hedefliyor. Böylece kullanıcılar, doğrudan yapımcıya veya üreticiye ödeme yaparak içeriğe ulaşabilir.

TRON ne demek?

Birçok kripto para gibi merkeziyetsiz yapıda olan TRON, Singapur menşeili bir kripto para birimidir. Temeli Blockchain teknolojisine dayanan TRON aslen eğlence sektörüne yönelik olarak geliştirildi ve insanların istediği içerikleri dilediği insanlarla özgürce paylaşmasını amaçlamaktadır.

TRON Coin nasıl alınır?

TRON coin alabilmek için bir kripto para borsasında doğrulanmış üyeliğiniz olmalı, hesabınıza havale/EFT ile Türk Lirası yatırmanız gerekmektedir. Ardından kolayca TRON alabilirsiniz.

TRON yükselir mi?

Uzmanlara göre en büyük altcoin’ler arasında yer alan TRON’un gelecek vadediyor ve yine onlara göre benimsenmenin artması sonucunda yükselmemesi için hiçbir sebep yok.

TRON hangi ülkenin para birimi?

Merkeziyetsiz kripto para birimleri herhangi bir ülkenin para birimi değillerdir. TRON için de bu geçerlidir.

Burak Pehlivan