Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Ürün Fotoğrafı Çekim Teknikleri Nelerdir?

Akroot
Prodüksiyon

Bir resim bin kelimeye bedelse, çarpıcı bir ürün resmi bin web sitesi ziyaretine bedeldir. Bu ifadeyi (henüz) destekleyecek verilere sahip olmasam da, ürün fotoğrafçılığı e-ticaret web sitesi stratejiniz için son derece değerlidir.

Online satın almayı tercih eden hedef kitle üyelerinize ulaşmak için, hedef kitlenize ürünlerinizin net, göz alıcı fotoğraflarını da vermeniz gerekir.

Bunu yapmanın en iyi yollarından biri harika ürün fotoğrafçılığıdır.

Bir e-ticaret işletmesi yürütüyorsanız, muhtemelen ürünlerinizin ne kadar harika olduğunu zaten biliyorsunuzdur, ancak bir müşteri ürününüze sahip olana kadar, tek güvenmeleri gereken web sitenizdeki resimlerdir.

Bu nedenle en iyi e-ticaret web sitelerinde sadece harika ürünler değil, aynı zamanda ürünlerinin harika fotoğrafları da bulunur. Bu görseller, ürünlerinizin kalitesine ve değerine tanıklık eder ve e-ticaret işinizde şeffaflık sağlar.

Bu blog gönderisinde, o mükemmel çekimi elde etme yolunda olabilmeniz için size ürün fotoğrafçılığıyla ilgili her şeyin tam bir özetini vereceğiz.

Ürün Fotoğrafçılığı Türleri

Ürün fotoğrafçılığı herkese uyan tek beden değildir. E-ticaret mağazanızın çeşitli ürün ve hizmetlere sahip olması gibi, ürün fotoğrafları da çeşitli stil ve amaçlara sahiptir. Bazıları günlük kullanım içindir, diğerleri ise daha benzersizdir ve yalnızca özel durumlarda kullanılır.

Ürün fotoğraflarınız arasında tutarlı bir görünüm elde etmek veya bunları zevkli bir şekilde karıştırıp eşleştirmek istiyorsanız, her bir ürün fotoğrafçılığı türü arasındaki farkı ve bunları en iyi şekilde nasıl yakalayacağınızı anlamak önemlidir.

Aşağıda, en yaygın altı ürün fotoğrafı türünün, bunların ne zaman kullanılacağı ve pratikte nasıl göründüklerinin bir listesini derledik:

1. Tekli çekimler

Ürün fotoğraflarının en yaygın türlerinden biri olan bireysel çekim, çerçevede yalnızca bir nesne içerir. Bunlar genellikle ürün kataloglarında, afiş görsellerinde ve ürün sayfalarında, tek tek ürünleri tam koleksiyondan bağımsız olarak sergilemek için öne çıkar.

Temiz, basit bir görünüm oluşturmak ve odağı ürün üzerinde tutmak için beyaz bir arka planlda çekilmelidir. 

2. Grup çekimleri

İnsan beyni görüntüleri yalnızca 13 milisaniyede işleyebilir; bu da müşterileriniz üzerinde iyi bir ilk izlenim bırakmak için fazla zamanınızın olmadığı anlamına gelir.

Alışveriş yapanların gördükleri genellikle sitenizde kalıp kalamayacakları veya ilgilerini kaybedecekleri konusunda belirleyici bir faktördür, bu nedenle onların dikkatini çekecek ve ilgilerini çekecek bir çevrimiçi mağaza oluşturmaya yatırım yapmanız çok önemlidir.

3. Yaşam tarzı çekimleri

Bu tür fotoğrafçılık, ürünlerinizi çalışırken gösterebileceğiniz yerdir.

Genellikle bir modelle çekilen yaşam tarzı çekimleri, ürününüzün arkasındaki hikayeyi anlatır ve müşterilerinize bunları günlük yaşamlarında nasıl kullanabileceklerini gösterir.

Yaşam tarzı fotoğrafları, ürün sayfanızdaki bireysel çekimleri tamamlayabilirken, sosyal medya, e-postalar, reklamlar ve diğer görsel kanallar için de mükemmeldir çünkü dikkat çekerler ve ürünlerinizi daha kişisel hissettirirler.

4. Ölçekli çekimler

Çevrimiçi alışverişle ilgili yaygın bir sorun, bir ürünün gerçek boyutunu ölçememektir. Ürün açıklamaları bir öğenin boyutlarını listeleyebilirken, ürün fotoğrafları aldatıcı olabilir.

Ancak ölçekli çekimlerle, diğer günlük öğelerle karşılaştırarak müşterilerinizin bir ürünün gerçek boyutu hakkında daha iyi bir fikir edinmelerine yardımcı olabilirsiniz. Bu, müşterilerinizin ürünlerinizi günlük yaşamlarında görselleştirmelerine yardımcı olacak ve çevrimiçi satın alırken güvenlerini artıracaktır.

5. Ayrıntılı çekimler

Mücevher ve diğer küçük eşyalar gibi yakın çekim gerektiren küçük karmaşık ürünler için ayrıntılı çekimler, geleneksel bir fotoğrafın yakalayamayacağı belirli ürün özelliklerini vurgulamaya yardımcı olur.

Bu tür fotoğrafçılık, bu hassas çekimleri yakalamak için genellikle makro lens gibi belirli ışık ve kamera ayarları gerektirir.

6. Paketleme çekimleri

İster inanın ister inanmayın, müşteriler ambalajı önemser.

Web sitenizde gezinmekten bir satın alma işlemi yapmaya ve ürünlerini postayla almaya kadar, müşteriler baştan sona tutarlı bir alışveriş deneyimi ararlar. Bu nedenle, harika bir ürününüz olsa bile, sunumunuz eşit değilse müşterileriniz not alabilir.

Ve ürünleriniz güzel, markalı ambalajlarla geliyorsa, müşterilerinize ne bekleyecekleri konusunda bir fikir vermek için ürün sayfanızda yer vermelisiniz.

Ürün fotoğraf çekimi konusunda profesyonel destek arıyorsanız bu linkten bize ulaşın.

Şeyda Şen