SEO Nedir? Nasıl Çalışır?

Akroot
Dijital Pazarlama

SEO, "arama motoru optimizasyonu" anlamına gelir. Basit bir ifadeyle, sitenizin alakalı aramalar için görünürlüğünü artırmak için iyileştirme süreci anlamına gelir. Sayfalarınızın arama sonuçlarında daha iyi görünürlüğü ne kadar yüksek olursa, dikkat çekme, potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınız o kadar artar.

SEO nasıl çalışır?

Google ve Bing gibi arama motorları, web'deki sayfaları taramak, siteden siteye gitmek, bu sayfalar hakkında bilgi toplamak ve bunları bir dizine eklemek için botları kullanır. Daha sonra, algoritmalar, belirli bir sorgu için arama sonuçlarında sıra sayfalarının görünmesi gerektiğini belirlemek için yüzlerce sıralama faktörünü veya sinyali dikkate alarak dizindeki sayfaları analiz eder.

Arama sıralama faktörleri, kullanıcı deneyiminin yönleri için vekil olarak kabul edilebilir. Periyodik SEO Faktörleri Tablomuz, faktörleri altı ana kategoriye ayırır ve her biri SEO için genel önemine göre ağırlık verir. Örneğin, içerik kalitesi ve anahtar kelime araştırması, içerik optimizasyonunun temel faktörleridir ve taranabilirlik ve mobil uyumluluk, site mimarisinin önemli faktörleridir.

Arama algoritmaları, alakalı sayfaları ortaya çıkarmak ve kullanıcılara verimli bir arama deneyimi sağlamak için tasarlanmıştır. Sitenizi ve içeriğinizi bu faktörleri göz önünde bulundurarak optimize etmek, sayfalarınızın arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir.

Ücretli arama reklamlarının aksine, daha yüksek organik arama sıralaması elde etmek için arama motorlarına ödeme yapamazsınız.

SEO pazarlama için neden önemlidir?

SEO, dijital pazarlamanın temel bir parçasıdır çünkü insanlar her yıl trilyonlarca arama yapar ve genellikle ticari amaçla ürünler ve hizmetler hakkında bilgi bulurlar. Arama genellikle markalar için birincil dijital trafik kaynağıdır ve diğer pazarlama kanallarını tamamlar. Arama sonuçlarında rakiplerinize göre daha fazla görünürlük ve daha yüksek sıralama, kâr hanenizde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Bununla birlikte, arama sonuçları, kullanıcılara daha doğrudan yanıtlar ve kullanıcıları diğer web sitelerine yönlendirmek yerine sonuçlar sayfasında tutma olasılığı daha yüksek olan bilgiler sağlamak için son birkaç yılda gelişmektedir.

Ayrıca, arama sonuçlarındaki zengin sonuçlar ve Bilgi Panelleri gibi özelliklerin görünürlüğü artırabileceğini ve kullanıcılara doğrudan sonuçlarda şirketiniz hakkında daha fazla bilgi sağlayabileceğini unutmayın.

Detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Şeyda Şen