Neden Takipçi Satın Almamalısınız?

Akroot
Sosyal Medya

Instagram içeriğinizin iyi olduğunu biliyor olabilirsiniz, ancak 10.000 kişi aynı fikirde görünüyorsa ne kadar iyi görüneceğini hayal edin.

İster bir sosyal medya ünlüsü olmaya çalışıyor olun, ister sadece Instagram'da marka farkındalığını yaymak istiyor olun, kitlenizi genişletmek için Instagram takipçilerini 'satın almak' da dahil olmak üzere mümkün olan her yerde kısa yollar kullanmak cazip görünebilir.

Burada, gerçekte nasıl çalıştığına dair size daha iyi bir fikir vermek için Instagram takipçileri satın almakla ilgili aklınıza gelebilecek soruları ele aldık. Ayrıca, markanız için iyi bir hamle olup olmadığına kendiniz karar verebilmeniz için artıları ve eksileri de araştırdık.

Instagram takipçileri satın alabilir misiniz?

Evet, Instagram takipçileri satın alabilirsiniz. Çok düşük bir fiyata 1.000 takipçi satın almanıza izin veren çok sayıda ucuz hizmet var. Ama sadece bir sayı için ödeme yaparsınız. Bu takipçilerin çoğu ya botlardır ya da etkin olmayan hesaplardır, bu da sizin gönderilerinizle asla etkileşime girmeyecekleri anlamına gelir.

1.000 takipçiyi, sadece bir kahve fiyatına satın aldığınız için iyi bir anlaşma gibi görünüyor olabilir. Ama elbette, gerçekten bu kadar ucuz ve kolay olsaydı, herkes yapıyor olurdu. Instagram takipçileri satın almanın boşa giden bir yatırım olduğunu kanıtlayabilmesinin ana nedeni, takip ettiğiniz hesapların genellikle gerçek olmamasıdır.

'Sahte' Instagram Takipçileri Satın Alma

Satın alınabilir takipçilerin büyük çoğunluğu ya botlardır ya da aktif olmayan hesaplardır. Şu şekilde çalışır:

Instagram Botları

2018 itibariyle Instagram, toplam kullanıcı tabanının yaklaşık %9,5'ini oluşturan 95 milyon bota sahip olabilir. Bot oluşturma sürecini o kadar iyi otomatikleştiren şirketler var ki, daha sonra bu botları takipçi olarak satabilirler. Bazı durumlarda botlar, çalıntı görüntüleri ve isimleri kullanarak gerçek bir kişinin kimliğini bile alabilir.

Hizmete bağlı olarak, bu sahte hesaplar organik görünebilir, içeriği paylaşmak ve beğenmek için otomasyonda çalışır. Hatta bazıları içerik üretecek şekilde programlanabilir. Ancak, gerçek insanlar olmadıkları için organik görünümlü bir takipçi-takipçi oranına sahip olmayacaklar. Sonuç olarak, ürettikleri bağlılığın çok az etkisi olacaktır. İçeriğinizle etkileşim kuracak gerçek takipçiler olmadan, gönderileriniz aslında gerçek olmayan kitleniz dışındaki herkesten gizlenir. Artı, bot takipçileriniz markanızı gerçek hayatta takipçilerinizle tartışmazlar ve etkileşime geçmezler, çünkü gerçek hayatta yoklar.

Etkin Olmayan Hesaplar

Ancak, tüm sahte takipçiler bot değildir. Gerçek hesaplar olan takipçi satan bazı şirketler var.
Bu durumda, hesaplar ya tek amacı karşılığında takip edilmek olan kullanıcılar tarafından yönetildikleri için ya da bu hizmeti sunmak için tek nedenden dolayı oluşturulur. Ve bu takipçiler erken etkileşim gösterebilirken, nihayetinde hesapları hareketsiz kaldığında Instagram hesabınızın performans ölçümlerinde bir yük haline gelecektir. Sonuçta, hesapları yalnızca sponsorluk taleplerini yerine getirmek amacıyla oluşturulmuşsa, hesabın arkasındaki gerçek kişinin haber akışında durmak, içerikle etkileşim kurmak veya reklamı yapılan mal ve hizmetleri satın almak için çok az nedeni vardır. Bu etkileşim olmadan, takipçi sayılarınız organik takipçilerin getireceği hiçbir değere sahip olmaz sadece takipçi sayınız şişirilmiş olur.

Satın alınan Instagram takipçileri performans ölçütlerinizi bozabilir.

Kitlenin büyük bir yüzdesi gerçek değilse, hedef kitlenizin markanızla ne kadar iyi bağlantı kurduğunu ölçmek neredeyse imkansızdır. Bu botlar ve etkin olmayan hesaplar oranı çarpıtırsa, gerçek kitleniz için iyi sonuç veren yayınları nasıl ölçeceksiniz? Yayınlarınızın ne kadar iyi gittiğini veya gerçek kitlenizin ne düşündüğünü bilmiyorsanız, Instagram takipçilerinizi asla gerçek müşterilere dönüştüremezsiniz. Ve mesele bu değil mi?

Nihayetinde Instagram takipçileri için ödeme yaparsanız, ancak kaliteli ve gerçek hayattaki takipçiler için ödeme yapmazsınız. Aslında boş bir numara için ödeme yapıyorsunuz. Ve Instagram'ın algoritması büyük ölçüde takipçilere değil etkileşime bağlı olduğundan takipçi satın almak uzun vadeli bir çözüm değildir. Aslında gerçek bir çözüm değildir.
Takipçi satın almaya ayıracağınız zamanı, enerjiyi ve parayı alın ve bunun yerine gerçek bir kitleyle gerçek ilişkiler kurmaya odaklanın. İçeriğiniz ilgi çekici ve özgün ise, sadık takipçileriniz hesabınızı yayacak ve herhangi bir rüşvete ihtiyaç duymadan markanızla etkileşim kuracaktır.

Instagram Takipçileri Satın Almaya Alternatif Yöntemler

Instagram'ın yeni algoritması, geçmişte etkileşimde bulunan kullanıcıların gönderilerine benzer içerikler göstererek, takipçi sayısından daha fazla katılımı ödüllendiriyor. Etkileşimi artırmak için, ideal kitlenizin önüne geçmek için platformda deneyebileceğiniz birçok farklı eylem vardır.

İyi Instagram pazarlama uygulamalarını kullanarak, ister kişisel markanızı ister şirket hesabınızı oluşturun aylık yaklaşık 800 milyon Instagram kullanıcısına daha iyi ulaşabilir ve organik bir kitle oluşturabilirsiniz.

1. Hesabınızı herkese açık hale getirin.

Öncelikle, kullanıcıların profilinizi ve içeriğinizi görebilmesi için hesabınızı herkese açık hale getirin. Bu şekilde, içeriğiniz kullanıcıların keşfetme sayfalarında belirdiğinde hedef kitlenizi organik olarak büyütebilir, hedef izleyicinizi çekebilir ve memnun edebilirsiniz.

2. Kaliteli içerik yayınlayarak kullanıcılara sizi takip etmeleri için bir neden verin.

Ardından, yayınınıza çeşitli gönderiler yayınlayın: Hikayenizle ilgili resimler, GIF'ler, Videolar, Boomerang'lar, Testler, nasıl yapılırlar, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve çok daha fazlasını paylaşabilirsiniz. Kendinizi diğer hesaplardan farklı kılmak için yüksek kaliteli fotoğraflar kullanarak, akılda kalıcı başlıklar yazarak, tutarlı bir şekilde yayınlayarak ve genel olarak benzersiz bir stil sürdürerek takipçileriniz arasında güven ve heyecan oluşturun. Hangi hashtag'lerin çok fazla ses getirdiğini ve hangilerinin markanızla uyumlu olduğunu araştırın.

Marka kişiliğinize bağlı olarak, içeriğinizde komik veya esprili olmanıza yardımcı olabilir. Markanızın nasıl algılandığına ve Instagram'da dolaşan trendlere dair keskin bir farkındalığa sahip olmak, gönderilecek içeriği ve Instagram takipçilerinizle nasıl etkileşim kuracağınızı seçerken size hizmet edecektir.

3. Instagram'ı tam kapasite ile kullanın.

Son olarak, Instagram Live, IGTV, Instagram Stories veya Instagram'da Alışveriş gibi platformdaki birçok farklı kanalı kullanın. Kullanıcılarla bağlantı kurmanın pek çok farklı yolu vardır ve bu özellikler aracılığıyla katılımı teşvik ederek, organik ve özgün bir şekilde etkileşim ve trafik çekebilirsiniz.
 

Daha detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

Şeyda Şen