Covid-19 Pandemisinde Satışlarınızı Artıracak Tavsiyeler

Akroot
Dijital Pazarlama

Covid-19 pandemisi sebebiyle dünya genelindeki girişimciler ve işletme sahipleri soru işaretleri ile dolu bir süreçten geçiyorlar, ancak zaman paniğe kapılma zamanı değil. Küçük işletmenizi mevcut salgın ile gelen değişikliklere ve salgının etkilerine karşı hazırlamak için yapabileceğiniz birçok şey var. Bunların başında müşterilerinizin salgın süresince sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırmanıza yardımcı olmak için atabileceğiniz bazı adımlardan bahsetmenin faydalı olacağı görüşündeyiz. Bu adımları sizin için listeledik.

Satışlarınızı arttırmak için neler yapabilirsiniz?

  • Web sitesinizin güncel, anlaşılır ve yenilenmiş olmasına özen gösterin. İletişim bilgilerinizin web sitenizin her sayfasında görünür bir şekilde yer aldığından emin olun.
  • İşletmenize özel telefon hattı. Size ulaşabilecekleri bir telefon numarası sağlayarak müşterilerinizin sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırabilirsiniz. Normal çalışma saatleri dışında da telefona cevap veriyorsanız, bunu da onlara bildirin.
  • Tabela. İşletmenizin fiziksel bir mağazası varsa, güncel iletişim bilgilerinizi görünmesi kolay bir tabela ile belirtmeyi ihmal etmeyin.
  • İşletme rehberleri. Google Benim İşletmem gibi işletme rehberlerinde iletişim bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun.
  • Google Haritalarda işletmenizin yer aldığından emin olun eğer yer almıyorsa hemen kaydetmeniz oldukça faydalı olacaktır.
  • E-posta. Müşterilerinizle olan tüm e-posta yazışmalarınızda güncel iletişim bilgileriniz bulunsun. Gönderdiğiniz e-postalara direkt olarak yanıt yazabilmelerine imkan sağlayın.

Sosyal Medya'da daha fazla müşteriye nasıl ulaşırsınız?

Sosyal medya: Müşterilerinizin ve diğer işletme sahiplerinin sizinle iletişim kurmak için sosyal medya hesaplarınızı kullanabileceklerini bilmelerini sağlayın. Web sitenize, e-postalarınıza ve blog yazılarınıza, işletmenizin aktif olduğu Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal profillerinizin bağlantılarını ekleyin. Birçok insan, özellikle sosyal tecrit uyguladıkları için, bilgi edinmek ve dünyayla bağlantı kurmak için sosyal medyaya yöneliyor. Siz de müşterilerinizle ilişki kurmaya ve sürdürmeye devam etmeniz için sosyal medyadan faydalanabilirsiniz.Mesajlaşma uygulamaları. Facebook Messenger, Whatsapp gibi araçları kullanmak ve müşterilerinize size hangi saatler arasında bu uygulamalardan ulaşabileceklerini bildirmek, sizinle gerçek zamanlı iletişim kurmalarına yardımcı olur.

  • Online randevu: Böyle bir hizmet sunuyorsanız, müşterilerinizi online araçları kullanarak randevu alabileceklerinden ya da randevularını değiştirebileceklerinden haberdar edin.
  • Blog yazıları: Müşterilerinizi işletmenizdeki değişiklikler hakkında nasıl bilgilendireceğinizi anlatabilir ya da uzman olduğunuz bir konuda onların da evde uygulayabilecekleri tavsiyeler verebilirsiniz. Örneğin, yemek blogu olan bir restoran sahibi misiniz? Evden kendi yemek bloglarını nasıl başlatabileceklerini anlatın.
  • Video: Videolar sadece bilgi vermek için değil hikaye anlatmak için de mükemmel araçlardır.
  • Profesyonellik: Profesyonel bir destek almanız işletmeniz açısından çok daha verimli olacaktır. Sponsorlu içerik paylaşımlarınızda ulaştığınız müşteriler ve geri dönüş oranlarının arttığını fark edeceksiniz.

      Yazımızda yer alan tavsiyelerin dışında en önemlisi sağlığınıza dikkat edin!
 

Burak Pehlivan