Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

Akroot
Dijital Pazarlama

Web sitesi nasıl olmalıdır sorusuna öncelikli verilebilecek cevap olarak SEO uyumlu olmalıdır diyebiliriz. Bu soru beraberinde SEO uyumlu web sitesi nasıl olmalıdır sorusunu da akla getiriyor. Bu konuyla alakalı sayfalarca yazı yazmak mümkün ancak genel hatlarıyla önemli bir kaç konudan bahsedelim.

1) Web sitesi içerik yönetimi

İçerikleriniz bilgi verici ve dikkat çekici olmalıdır.
Her sayfada hem görsel hem de metin içerikleriniz bulunmalıdır.
Metin içerikleriniz en az 300 kelimeden oluşmalı ve özgün olmalıdır.
Metin içerikleriniz kopyalanmış olmamalıdır.
Görselleriniz hem title hem de alt başlık içermelidir.
Başlıklar metin içeriklerinizde kullandığınız anahtar kelime ve alternatif kelimeleri içermelidir.
Doğru bir içerik stratejisi geliştirip planlama yapılmalıdır.

Unutmayın içeriklerinizi sık sık güncellemeniz de web sitenizin botlar tarafından ziyaret edilmesi için önemlidir. Ziyaretçilerinize aradıkları özgün içerikleri sunan web siteleri zamanla üst sıralarda listelenmeye başlayacaktır.

2) Sayfa Hızı Optimizasyonu

Web sitenizde kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutmak amaçlanmalıdır. Bunun için de en önemli kriterlerden birisi sayfalarınızın hızlı yüklenmesidir. Hızlı yüklenmeyen sayfalar ziyaretçilerin sitenizi terk etmesine yol açar. Google açısından ziyaretçilerin sitenizde kalma süresi de önemlidir. Eğer sayfalarınız yavaş yükleniyorsa bu süre kısalacaktır. Sayfa hızınız asla 85'in altında olmamalıdır.

3) Title, Meta Description ve Heading Tags

SEO uyumlu web sitesi için her bir sayfanız title içermelidir. Title sayfalarınızın ana başlığıdır. Google arama sonuçlarında en üstte mavi yazılı alan bölüm title, altında sayfanın url adresi, hemen altında da description yani açıklama bölümü gelmektedir.

Title en önemli anahtar kelimemizdir ve sayfanın genelinde bulunan içeriğin odağı olan kelimeden oluşmalıdır. Açıklama bölümü de title gibi her sayfamızda olmalıdır. Kullanıcıların çoğu bu açıklamaları okuyup aradıkları bilgiye ulaşıp ulaşamayacaklarına karar verirler. Bu nedenle sayfanızın ziyaret almasını etkileyen bir unsurdur. Description bölümü içerisinde anahtar kelimeleri barındıran anlamlı bir ya da iki cümleden oluşmalıdır. En fazla 160 karakter olmalıdır. Ancak ardı ardına anahtar kelimeleri sıralamak doğru değildir. Anlamlı bir cümle oluşturmanız önemlidir.
SEO uyumlu web sitesi için bir diğer önemli unsur ise H başlık etiketlerinin kullanımıdır. Belli bir hiyerarşik düzenle kullanılması gereken bu başlıklardan H1 her sayfanızda olmalı ve içeriğinizin başlığını oluşturmalıdır. H2, H3 de birbiri arkasına gelecek şekilde  kullanılmalıdır.

4)  Web Sitesi Yazılımı

Mobil cihazlarda düzgün görüntülenmeyen bir web sitesinin hit almasını bekleyemeyiz. Bu nedenle mutlaka responsive tasarım olması gerekir. Web sitesi kodlaması responsive tasarıma uygun olarak hazırlanmalıdır. Web sitenizin kodlaması tüm tarayıcılarda düzgün görüntülenecek şekilde oluşturulması gerekir. 

Web sitesi ve SEO ile ilgili çözümlerimiz ve daha detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.

Burak Pehlivan