Akroot
Sosyal Medya

Son dönemlerde Youtube fenomenlerinin yakaladıkları başarılar artık hepimiz tarafından biliniyor. Çok fazla youtuber olması çok fazla içerik başlığı olması bu mecrada şansınız azaldığı hissini yaratıyor olabilir ancak farklı ve kaliteli ki en önemlisi kaliteli bir içerik üretmeyi başarabilirseniz siz de başarılı bir youtuber olabilir ve kendi kitlelerinize ulaşabilirsiniz. Aslında kaliteli bir içerik üretirseniz asla geç kalmış sayılmazsınız.

Öyleyse başarılı bir youtuber içerik üreticisi olmanız için 10 önemli adımı sizinle paylaşabiliriz.

Kanalınızın amacını ve içeriğini belirleyin

Youtube kanalınızı oluştururken içerik üretmenin sadece eğlenceden ibaret olmadığını ve bir iş olduğunu unutmayın. İçeriğiniz kanalınız için seçtiğiniz tema ve ses tonu ile uyumlu olmalı. Bu markanızın kişiliğini oturtmanız için çok önemli bir adım. Kanalınızı oluştururken başarılı olmanın en kolay yolu her zaman için kendiniz olmaktır.

Aksiyon planı hazırlayın

Bunu bir iş planı olarak düşünün ve arada sırada kendiniz için koyduğunuz standartlara uyuyor musunuz diye kontrol edin. Bu planı aynı zamanda YouTube kanalınızı oluştururken yapmanız gereken her şeyin detaylı bir listesi olarak da görebilirsiniz.

Kanal sayfanızı dikkat çekici bir şekilde eksiksiz oluşturun

Tamamlanmamış bir YouTube profili kanalınızı ziyaret edenlerde iyi bir izlenim bırakmaz. YouTube’da başarılı olmak istiyorsanız bunun görsel bir platform olduğunu ve kendinizi her açıdan en iyi şekilde sunmanız gerektiğini unutmamanız gerek.

SEO çok önemli unutmayın!

YouTube oldukça gelişmiş bir arama motoru olarak çalışır ve çoğu zaman yeni içerik keşfetmek için de kullanılır. Doğru SEO kullanımı YouTube videoları için oldukça önemlidir. Videolarınız için bu kadar zaman ve emek harcadıktan sonra bu konuda da emek harcamalısınız

Her zaman tutarlı paylaşımlar yapın

Herhangi bir başarı elde etmek için tutarlı ve istikrarlı olmanız gerekir. Yoksa bütün umudunuzu internette viral olmaya bağlayacaksınız. Viral olmak güzel olsa da ne yazık ki başarı için herhangi bir şekilde garantisi olan bir yol değil.

Net bir dil kullanın ve sonuca hızlı gelin

YouTube videosu için en gereksiz olan şey 30 saniyede gösterebileceğiniz bir şeyi 5 dakika boyunca konuşarak anlatmaya çalışmaktır. Siz hızlıca sonuca gelmelisiniz.

Alanınızdaki gelişmeleri ve rakiplerinizi takip edin

Alanınızdaki gelişmeleri ve konuyla ilgili içerik üreten diğer kullancıları yakından takip etmelisiniz. Gelişmeleri öğrenmek ve sektördeki yeniliklere hakim olmak (rakiplerinizin neler yaptığı dahil) kendi izleyicileriniz için daha güncel ve alakalı içerik üretmenize yardımcı olur.

Takipçilerinizle her zaman iletişimde olun

Takipçi yönetimi başlı başına bir iştir. İzleyicilerinizle gerçek zamanlı etkileşimde bulunmak için YouTube’da canlı yayınlar düzenleyebilirsiniz. Canlı yayınlar takipçilerinizin sizinle birebir iletişim kurmasına izin verdiği ve planlı bir videodan daha samimi bir atmosfer yarattığı için gittikçe popülerleşmekte.

Etkili bir Web siteniz olsun

Kanalınızı asıl temsil etmesi gereken mükemmel bir video web sitesidir. Bir video sitesinin en büyük avantajı sitedeki her şeyin sizin kontrolünüzde ve size ait olması. Başka bir platformun kuralları ve sunduğu seçeneklerle sınırlı kalmak zorunda değilsiniz.

Analiz ve istatistikleri okumayı öğrenin

YouTube, videolarınızın performansını görüp takip edebilmeniz için kanalınıza özel bir analiz bölümü sunar. Bu analizler videolarınızı izleyen kişiler hakkında fikir edinmenize olanak tanıyarak hedef kitlenize daha fazla odaklanmanıza yardımcı olur. Analizler kanalınızın başarılı olması için kullanmanız gereken güçlü bir araçtır.

Burak Pehlivan