Online Film ve Dizi Platformları'nın Yükselişi

Akroot
Güncel

Teknolojinin hızla gelişmesi birçok alanda olduğu gibi medya ve eğlence sektöründe de büyük değişimleri beraberinde getirdi. Fazla değil, kısa bir zaman önce sevdiğimiz bir diziyi ya da filmi izlemek için saatlerce televizyon karşısında beklememiz gerekirken, bugün streaming platformları sayesinde bu alışkanlıklarımız değişti.

Peki nedir bu streaming platformlar?

Tam olarak Türkçe karşılığı olmasa da ''streaming''; herhangi bir içeriği indirmeye gerek kalmadan sadece internet üzerinden  izleyebilmek anlamına geliyor. Özetle internet bağlantınızın olduğu her yerde ve dilediğiniz cihazda dilediğiniz zaman sevdiğiniz dizi ya da filmleri izlemek artık mümkün.

Bu platformların en başında ülkemizde de oldukça büyük bir kullanıcıya sahip olan Netflix geliyor. Netflix’e artan talep ile beraber yerli firmalarda bu platformda kendilerine yer bulma yarışına girdiler. 2021 yılının ilk gününde yayın hayatına başlayan Exxen ve Gain’de Blu Tv’nin de olduğu bu yarışta yer aldılar. 

Her ne kadar Netflix ile karşılaştırdığımızda oldukça büyük eksikleri olsa da zaman içerisinde bu eksiklerin giderilerek yeni girdikleri bu alanda başarılı olacaklarını düşünerek iyimser olmakta fayda var. 

Peki, bu platformların avantajları nelerdir?

•    Kullanım Kolaylığı ve Güvenlik: Bu platformalarda  en iyi görüntü kalitesiyle birlikte reklamsız ve sınırsız bir şekilde istediğiniz dizi, film ya da programları izlemenizi sağlıyor. Bunun yanında yasal olmayan sitelerde olduğu gibi herhangi bir virüs tehlikesi yaşamanız söz konusu bile değil. Kullanımı oldukça kolay bu platformlarda film ya da dizinizi dilediğiniz zaman izleyebilir, isterseniz durdurup farklı bir cihazdan izlemeye de devam edebilmeniz mümkün.

•    Her Tür Cihaz Üzerinden Ulaşım: Bu platformlara sadece bilgisayar, iPad ya da akıllı telefon üzerinden değil; uyumlu akıllı telefonlarınız sayesinde uygulamaları üzerinden de rahatlıkla televizyonda da izleyebilirsiniz.

•    Size Özel Deneyimler: Gelişmiş yapay zeka sayesinde size uygun sevebileceğiniz yeni bir dizi ya da film bulmak artık zor değil. Kullanıcılarının geçmiş verilerini inceleyerek, kişiye özel içerik önerilerinde bulunmasını sağlıyor.

Şu an için dijital yayın hayatına başlayan Exxen ve Gain’de yukarıda bahsettiğimiz tüm özelliklere her ne kadar sahip olmasa da önlerinde bu alanda son derece başarılı olmuş bir platform olan Netflix varken kendilerini hızlıca geliştirip belki de yarışın galibi bile olabilirler.
 

Şeyda Şen