Twitter Space'den Nasıl Para Kazanırsınız?

Akroot
Sosyal Medya

Son dönemin en popüler uygulamalarından Clubhouse'a yeni bir rakip geliyor. Hem de çok tanıdık bir platformdan Twitter! Clubhouse benzeri sesli sohbetler yapabileceğiniz Twitter Spaces güncellendi. Peki Twitter Spaces nedir? 

Twitter, Clubhouse'a rakip bir uygulama ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Twitter Spaces adı verilen uygulama, zaten Twitter bünyesinde test uygulamasındaydı ancak sadece IOS kullanıcılarına açık olan bu sesli tweet atma özelliğine Android kullanıcılarından tepki geldi ve tabi ki twitter da bu tepkiyi görmezden gelmedi. Herkese açık olacak Twitter Spaces için Twitter CEO'larından tarih geldi. 

TWITTER SPACES NE ZAMAN KULLANILACAK?

Test çalışmalarına başlayan Twitter Spaces, Nisan ayında kullanıcıların hizmetine sunulacak.

TWİTTER SPACES'İN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Twitter Spaces ile bir grup kişi sesli ve görüntülü konuşma yapabileceği odalar bulunacak. Sesli sohbete diğer kullanıcılar davet edilebildiği gibi sohbette yer alan kişiler dinleyici ya da konuşmacı olarak atanabilecek.

TWİTTER SPACE'DEN NASIL PARA KAZANILIR?

Clubhose uygulamasında yer alan davetle katılma özelliğinin yanı sıra Twitter Spaces’te yayıncılara bahşiş verilmesi sağlanarak yayın yapan kişiler bu şekilde para kazanabilecek.

Tip JAr isimli uygulama ile yayın yapan kişilere Cash App, Pay Pal, Venmo ve Bandcamp gibi uygulamalarla para gönderimi mümkün olacak.

Uzun yıllardır severek beslediğimiz minik mavi kuş'un biz kullanıcılarına da para kazandırma vakti gelmiş demek ki. Bakalım Twitter Space sayesinde hangi yeni fenomenlerimiz hayatımıza girecek ve biz onları dinlerken ne kadar kazanç sağlayacaklar. Şimdiden kendinizi Twitter Space fenomeni olmak ve para kazanmak için hazırlasınız iyi olur. 

Öyleyse artık "Besle kargayı..." diye başlayan atasözümüzü "Besle mavi kuşu doldursun cüzdanı" olarak değiştirebiliriz. 

Şeyda Şen