Robotik Evcil Hayvanlar Hayatımıza Giriyor

Akroot
Arya'nın Patisinden

Robotlar ve yapay zekanın hayatımızda yer almaya başlaması her ne kadar bazı konularda hala endişe ve soru işaretleri oluşturuyor olsa da  bazı durumlarda bu düşüncelere girmemize fırsat vermeden teknolojiyi sevimli ürünlerde kullanarak hayatımızda güler yüzle girmeye devam ediyor. Petoi Bittle bunlardan sadece biri..

Petoi Bittle, gerçek bir hayvan gibi oyun oynayabilen, bir hafızaya ve komut alma yeteneğine sahip küçük fakat güçlü bir robotik oyuncaktır. Bittle’ı verilen talimatlara göre, kodlarını gerekli programa girerek hayata geçirebilirsiniz. Bu oyuncak sadece küçük çocuklar için değil yetişkinler için de oldukça eğlenceli bir figür. 

Ürettiği robotlar avuç içi büyüklüğünde olan şirket gelecekte evcil hayvanların yerini akıllı robotik oyuncakların alacağını düşünerek Bittle’ı tasarlıyor. Bittle, şirketin ikinci ürünü. İlki ise Nybble isimli robotik kedilerdi. Şu an Kickstarter’da fonlanma aşamasında olan ürünün hedeflenen parası toplanmış ve 2021 senesi içinde üretiminin bitirilip tüm dünyaya dağıtıma geçilmesi planlanıyor. 

Bittle’ın açık kaynaklı yazılım teknolojisiyle, kullanıcılar istedikleri bütün hareketleri koordine edebilir, çeşitli sensörler takabilir, kablolu veya kablosuz bağlantılar aracılığıyla yapay zeka yetenekleri kazandırabilirler. 

Petoi Bittle, sahip olduğu ayaklarla gerçek bir minyatür köpek gibi hareket edebiliyor. Bacaklar sayesinde engelli yollarda çok daha özgürce ve rahatça yürüyebiliyor. Sahip olduğu hareket kabiliyetleri oldukça gelişmiş. 

Bittle’ın boyutları 20cm x 11cm x 11cm ölçülerinde. Ürün yaklaşık 280 gram kadar fakat karnının altında 450 grama kadar yük taşıyabiliyor. Doğru programlama ve kalibrasyon ile saniyede vücut uzunluğunun iki katı kadar mesafe alacak şekilde çalışabiliyor. Bittle, onlarca içgüdüsel hareketi hatırlayıp depolayabiliyor, gerçek zamanlı talimatlarla da istediğiniz şeyi yapabiliyor. Akıllı kamera modülü sayesinde gördüğü görüntüleri tanıma algoritmasına sahip.

Petoi Bittle Yazılım

Bittle, şirketin bir önceki robotunda da kullandığı OpenCat kodu tarafından yönlendiriliyor. Bu kod, dört ayaklı hareket gerçekleştirmek için minimum veri yapısı ve algoritmaları tanımlıyor. Şirket, diğer cihazlardan talimat gönderebilmeniz için, aynı zamanda binlerce küçük dört ayaklı robot üzerinde de çalışabilecek şekilde tasarlanmış örnek kodları Python’da sunuyor.

Uygun fiyatlı robotik evcil hayvan kurgusunu gerçeğe taşıyan şirket, bunun ideal ev robotları geleceğine de atılan bir adım olduğunu düşünüyor.

Tabi ki bu noktada seçim size kalmış ancak sıcacık, yumuşacık tüylü, sizi seven, kalbi gerçekten olan ve sizin için atan bir dostla yaşamak mı? Yoksa buz gibi bir robot mu?

Arya