Sağlık ve Estetik Alanında Reklam Nasıl Yapılmalıdır??

Akroot
Dijital Pazarlama

Türkiye, sağlık ve estetik turizminde tercih edilen ülkeler arasında çok önemli bir konumda yer alıyor. Her yıl binlerce kişi, hem tedavi olmak, hem bir takım sağlık ve estetik hizmetleri almak hem de tatil yapmak için Türkiye’yi tercih ediyor.

Türkiye’de sağlık ve estetik turizmi 2010 yılından bu yana her yıl artan hasta sayısı ile önemli gelişmeler sağlamıştır. Kalite ve güven çalışmaları yapılan sektörde uzman doktorlarımız, teknolojiyi çok yakından takip etmemiz ve fiyat açısından da uygun olması sebebiyle ülkemiz özellikle estetik alanında en çok tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Son birkaç yılda, özellikle hastaneler, klinikler ve hatta bireysel doktorların birçok pazarlama yöntemlerini tercih edip dijital alanda ciddi yatırımlar yapmaktadır. 

Hastanelerin bugüne kadar detaylı pazarlama faaliyeti yürütmelerine ihtiyaçları yoktu fakat özellikle ülkemizde son yıllarda yükselen trend olan ‘’medikal turizm’’ fırsatları, birçok kurumun dijital varlıklarını daha etkin kullanmasını sağlamıştır. 

Sağlık ve estetik alanında yurtdışından gelecek olan hastalara ulaşmak profesyonel bir dijital pazarlama yönetimi ve ciddi maliyetler oluşturmaktadır. Bu alanda rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız öncelikle son derece profesyonel bir web sitesine ihtiyacınız vardır. Çünkü hastalar sizi fiziki olarak ziyaret etmeden önce hakkınızda bilgi sahibi olabilecekleri ve sizi tercih etmelerine sebep olabilecek alan ilk olarak web sitenizdir. 

Web sitenizi ziyaret eden hastanın eğer ilgisini çekebildiyseniz hemen ardından web sitenizden de linklerini vermiş olduğunuz sosyal medya hesaplarınızı ziyaret edecektir. Bu alanda da oldukça profesyonel görünmeniz önemlidir. 

Sağlık ve estetik sektöründe ve diğer sektörlerde de olduğu gibi hem web siteniz hem de sosyal medya hesaplarınızda sade, anlaşılır, doğru görseller ve en önemlisi doğru iletişim dilinin kullanıldığı minimal tasarımlar sizi bir adım daha öne geçirecektir.

Tüm bunları doğru bir şekilde hazırladıysanız sıra reklamlarınızı vermeye geldi. Bu aşamada da yine ajansınızın en doğru anahtar kelime, en doğru hedefleme ve bütçe ile dijital varlıklarınızı yönetmesi önemlidir. 

Yukarıda anlattıklarımızı 5 madde  halinde yeniden paylaşmamız gerekirse;

1)    Minimal ve dikkat çekici tasarım 

Sağlık ve estetik sektörü için yapılan web sitelerinde daha çok sade ve yalın tasarımlara yer vererek, mesajınızı net iletmeli ve devamlı güncel olmalısınız.

2)    Web Siteniz Tüm Cihazlarda %100 çalışmalı

Günümüzde akıllı telefonların yaygınlaşması ile, masaüstü yani bilgisayarların kullanımı oldukça azaldı. Bu nedenle Mobil uyumluluğu mutlaka önemsemelisiniz.

3)    Online sohbet ve Randevu formu

Kullanıcılar mail ya da form bırakmak yerine, anlık olarak karşılarında bir sorumlu görmek istiyorlar. Bu nedenle iletişim formlarıyla data elde edip aynı zamanda da canlı iletişime geçmelisiniz.

4) Google Optimizasyonu Yapın

Web sitenize hizmetlerinizle alakalı doğru SEO yapılarak organik olarak ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Google aramalarında ilk sıralarda yer almanız, sizi rakiplerinizden ayıran en önemli özellik olacaktır.

5) Sosyal Medya’da aktif olun

Düzenli bir şekilde doğru tasarım ve iletişim diliyle paylaşımlar yapın. Sosyal medya kanallarında özellikle içerik pazarlaması unsurlarını sonuna kadar kullanın.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

Şeyda Şen