Akroot
Dijital Pazarlama

Web sitesi, tek bir alan adını paylaşan, herkesin erişebileceği, birbirine bağlı Web sayfalarının bir koleksiyonudur. Web siteleri, çeşitli amaçlara hizmet etmek için bir birey, grup, işletme veya kuruluş tarafından oluşturulabilir ve bakımı yapılabilir.

Kamuya açık tüm web siteleri birlikte World Wide Web'i oluşturur.

Web Sitesi Nedir?

Bazen “web sayfası” olarak adlandırılsa da, bir web sitesi birkaç web sayfasından oluştuğu için bu tanım yanlıştır. Bir web sitesi aynı zamanda “web varlığı” veya basitçe “site” olarak da bilinir.

Web SitesiNasıl Yapılır?

Web siteleri, eğitim siteleri, haber siteleri, forumlar, sosyal medya siteleri, e-ticaret siteleri vb. dahil olmak üzere neredeyse sonsuz çeşitliliğe sahiptir. Bir web sitesindeki sayfalar genellikle metin ve diğer medyanın bir karışımıdır. Bununla birlikte, bir web sitesinin biçimini dikte eden hiçbir kural yoktur.

Bir kişi, siyah beyaz gül fotoğraflarından veya "kedi" kelimesinden başka bir Web sayfasına "fare" kelimesiyle bağlantılı bir web sitesi oluşturabilir. Bununla birlikte, birçok site, web sitesindeki diğer kategorilere ve içeriğe bağlanan standart bir ana sayfa düzenini takip eder.

Ana Sayfa Nedir?

Ana sayfa sitenin kendisinin ana sayfasını temsil eder. Sıklıkla ana sayfa, diğer tüm sayfalara erişilebilen bir tür "merkez"dir. Tutarlı bir yapıda (belirli bir konu kategorisi gibi) diğer birkaç sayfanın bağlantılı olduğu dahili bir web sayfasına bunun yerine "ana sayfa" denir.

Her sayfa tek bir HTML belgesidir ve tümü, kullanım kolaylığı için bir gezinme çubuğunda birleştirilebilen köprüler (veya basitçe "bağlantı") aracılığıyla birbirine bağlanır.

Gezinme çubuğu, yalnızca ana sayfa yerine her sayfada görüntülenir ve kullanıcının ana web sitesinin yapısı arasında hızla hareket etmesine olanak tanır.

Footer (Altbilgi) Nedir?

Çoğu web sitesinin bir diğer önemli bölümü, her sayfanın altında bulunan yinelenen başka bir bölüm olan altbilgidir. Genellikle altbilgi, benzer web sitelerine ve diğer harici kaynaklara işaret eden harici bağlantılar, sorumluluk reddi beyanları, hizmet şartlarına bağlantılar, gizlilik politikası ve iletişim sayfaları gibi diğer hayati bilgilerle birlikte sitenin sahibi şirketin fiziksel adresini içerir. .

Web siteleri sunucularda barındırılır ve ziyaret edilmesi için Chrome, Firefox veya Internet Explorer gibi bir web tarayıcısı (bir bilgisayarda veya mobil cihazda) gerekir.

Web Sitesi Adresi (URL) Nedir?

Bir web sitesine, URL adresini girerek veya Google veya Bing gibi bir arama motorunda arama yaparak doğrudan erişilebilir.

Başlangıçta, web siteleri üst düzey alan adlarına göre kategorilere ayrılmıştı. Bazı örnekler şunları içerir:

Devlet kurumu web siteleri = .gov

Eğitim kurumlarının web siteleri = .edu

Kâr amacı gütmeyen kuruluşların web siteleri = .org

Ticari web siteleri = .com

Bilgi siteleri = .info

Bu üst düzey alan uzantıları hala mevcut olsa da, bir web sitesinin gerçek içeriği hakkında çok az şey söylerler. Günümüz internetinde, ".com" uzantısı, diğer birçok ülkeye özgü uzantı (.it, .de, .co.uk, .fr, vb.) ile birlikte açık ara en popüler alan adıdır.

İlk Web Sitesini Kim Yapmıştır?

İlk web sitesi 1990 yılında CERN'de İngiliz fizikçi olan Tim Berners-Lee tarafından oluşturuldu. 3 yıl sonra, 1993'te CERN, herkesin World Wide Web'e ücretsiz olarak erişebileceğini ve kullanabileceğini duyurdu.

Web sitesi çalışmalarımıza linkten ulaşabilirsiniz.

Şeyda Şen