Web Siteniz Neden Önemlidir?

Akroot
Dijital Pazarlama

Web sitesi, web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler.

Web sitesi firmanızın dijital ortamdaki kartvizitidir diyebiliriz. Kim olduğunuzu, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi anlatacağınız potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlayacak en önemli alandır. Web siteniz sizin veya firmanızın kim olduğunu anlattığı için sitenizin tasarımı ve sitenin sunduğu kullanıcı deneyimi müşteri potansiyelinin site içerisindeki davranışlarını büyük ölçüde etkilemektedir. Doğru hazırlanmış bir site haritası, etkili tasarım, güçlü SEO ve kullanımı konforlu bir kullanıcı deneyimi ile rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Firmanızın kimliği için web sitenizin tasarımının yanı sıra yazılımının dili ve alt yapısı da oldukça önemlidir.

Son yılların güvenliği en gelişmiş Google, instagram gibi önemli mecraların da kullandığı en çok tercih edilen yazılım dili Phyton’dır. Bizler de Black Cap Media'da oluşturduğumuz web sitelerini Phyton ile yazıyoruz. 

Phyton ile ilgili yazımıza linkten ulaşabilirisiniz.

Artık fiziki işyerlerinin dijital işyerlerinin gerisinde kaldığını söylemek hepimiz için oldukça kolay. Dünya’da artan internet kullanımı her geçen gün giderek büyük artış göstermektedir. Bu artışta pandeminin de etkisi oldukça büyüktür. Bu nedenle fiziki bir işyeriniz olsa bile önceliğiniz dijital ortamda var olmak olmalıdır.

Bu kullanım artışının gün geçtikçe daha da katlanarak büyümesi web sitelerinin marka kimlik değerlerini arttırmakla kalmaz, müşterilerinize daha konforlu ve 7/24 erişilebilir hizmet veya ürün sunmanızı sağlar. Ancak daha iyi bir dijital deneyim sunmak ve müşterilerinizin taleplerini yanıtlamak için dijital kurgularınızı gözden geçirmek ve müşterilerin beklentileri özelinde tasarım ve kullanıcı deneyimi çözümleri sunmak oldukça değerlidir. Unutmayın, firmanız hakkında ilk izlenimi edinebilmek için internet sitenizin ciddi bir vitrin olduğu yok sayılamaz. Bu sebeple web sitenizin sizi veya markanızı tam anlamıyla yansıtması çok önemlidir.

Web sitenizi oluştururken öncelikli olarak aşağıdaki 10 başlığı kontrol ettiğinizden emin olun:

1) Alan adınızın marka kimliğinize uygun olması (Domain - İçerik ilişkisi)

2) Domain yaşınızın süresi (Domain ve Güvenilirlik Yaşı)

3) Doğru tasarım ve kullanıcı deneyimi ( UX-UI Design)

4) Yazılım dili 

5) Sunucunuz (Barındırma Hizmeti)

6) Tüm sayfaların mobil uyumlu olması ve hatasız çalışması (Responsive Design)

7) Kaliteli içerik (Doğru İletişim Dili)

8) Seo'ya uygunluğu (Arama Motoru Optimizasyonu)

9) SSL (Güvenlik) sertifikası

10) Dil seçenekleri 

Yeni bir web sitesi oluştururken veya mevcut sitenizi güncellerken öncelikli olarak yukarıda paylaştığımız her başlığı gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın!

Burak Pehlivan