Bitcoin Madencisi Nasıl Olunur?

Akroot
Kripto Yatırım

Bitcoin Madenciliği nedir?
Kripto para madenciliği zahmetli, maliyetli ve ödüllendiricidir. Bununla birlikte madenciliğin, madencilerin kripto tokenleri (jeton) ile yaptıkları çalışmalar için ödüllendirilmesi nedeniyle kripto para birimiyle ilgilenen birçok yatırımcı için çekici bir çekiciliği vardır. Bunun nedeni, girişimci tiplerin madenciliği cennetten gelen kuruşlar olarak görmelerinden kaynaklanıyor olabilir, tıpkı 1849'daki California altın arayıcıları gibi. Ve eğer teknolojik olarak eğilimliysen, neden yapmayasın?

Herkes bitcoin madenciliği yapabilir mi?

1. Birincisi, kripto para madenciliği günümüzde hem hesaplama gücü hem de elektrik açısından çok fazla kaynak gerektiriyor. Neden? Çünkü kripto madenciliği, sürekli olarak yeni tahminler üretmek için çok fazla bilgi işlem gücü gerektirir. Başarılı olursanız, yalnızca yeni Bitcoin oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda defterin sonuna bilgi ekleyerek blok zincirini de güncelleyebilirsiniz.

2. Operasyonunuzu güçlendirmek için yeterli işlem gücüne ve elektriğe sahip olmanız konusunda endişelenmeniz gerekmiyor, aynı zamanda böylesine büyük bir girişimle ilişkili maliyetleri de aklınızda tutmanız gerekiyor. Bir zamanlar sadece kişisel bilgisayarınızı kullanarak madeni paraya çevirmek mümkün olsa da, o günler çoktan geride kaldı.

Bitcoin madenciliğinin maliyeti nedir?

Diğer kripto para madencilerini en ufak bir şansa sahip olmak istiyorsanız, o zaman onların seviyesinde rekabet edebilecek teknolojiye ve işleme kapasitesine sahip olmanız gerekir. Bu, daha fazla cihaza sahip olmak ve daha ucuz güce erişim anlamına gelir.

3. Bazı insanların kripto para madenciliği yaparak para kazanabildikleri doğru olsa da, aynısı herkes için söylenemez. Ve zaman geçtikçe ve dahil olan daha fazla insan, kripto madencilerinin elde etmeyi bekleyebileceği yatırım getirisi azalır.

Bitcoin kazancı nedir?

Bitcoin'i bir örnek olarak ele alalım. Yaklaşık dört yılda bir (veya her 210.000 blokta çıkarılmış) Bitcoin, yarılanma olarak bilinen bir olay yaşar. Bunun anlamı, insanların çıkarılan her blok zinciri bloğu için ödül olarak alacakları Bitcoin sayısının yarı yarıya azalacağıdır. Bu nedenle, 2009'da insanlar ilk kez Bitcoin madenciliğine başladıklarında, blok başına 50 BTC alacaklardı. 11 Mayıs 2020'de gerçekleşen son yarılanma itibarıyla bu oran blok başına 6,25 BTC'ye düştü.

4. Daha önce kripto para madenciliğinin bazı bölgelerde yasa dışı olmamakla birlikte bazı yerlerde yasadışı olduğundan bahsetmiştik. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, küresel olarak hükümetler kripto madenciliği açısından farklı kripto para birimlerine bakış açılarına sahiptir. Muhtemelen, farklı coğrafi konumlardaki bazı hükümetler, ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerine yatırım yapmayı veya bunları kullanmayı bile yasaklıyor.

Yazımızdan sonra Bitcoin madencisi olmaya karar verir ve kazanç elde ederseniz iletişim bilgilerimize linkten ulaşabilirsiniz :))

Şeyda Şen